Saker som kan vara bra att tänka på om man ska driva en kennel

Att äga och driva en kennel kan vara ett lukrativt affärsalternativ för dig, eftersom du kan styra storleken och tillväxten i dit företag samtidigt som du spen derar tid med hundar. Det är ett bra sätt
att ha roligt och tjäna pengar på. Samtidigt är det ett stort ansvar att ta hand om andras hundar. En kennel ger hundägare möjlighet att lämna ifrån sig s ina hundar när dem t.ex. reser bort en tid eller jobbar långt hemifrån. Då vet dem att hundarna har det bra under tiden. Men att driva en kennel kan vara både svårt och tidskrävande men bara du lägger ner intresse och energi på att det ska fungera på bästa sätt så är det värt det. Förövrigt så är det en jättebra möjlighet för dig om du har egna hundar, och vill jobba med dem. Du behöver vara noga med hundarnas välmående och hälsa för det ska fungera. Du behöver göra rätt forskning och förberedelser för att starta ett blomstrande företag och dom viktigaste sakerna som måste ta hänsyn till.
Platsen för kenneln
När du bestämt dig för att öppna, måste du hitta en plats som har gott om utrymme. Personalen ska också kunna gå med hundarna och mata dem. Den plats du väljer måste vara rymlig både utomhus och inomhus. Utomhusen ska ha ett träningsområde där hundarna kan springa och uppfylla aktivitetsbehoven.
Startkostnader
Att starta en kennel kan vara ett dyrt alternativ eftersom du måste investera pengar så att du kan bygga för boendet och för att ta hand om hundarna. Det kostar en hel del att underhålla skötseln
av allt.
Försäkring
Det är viktigt att du tecknar en försäkring som skyddar både dig, hundarna och hundägarna. Du behöver försäkra egendom och skaffa arbetsgivarförsäkring. Du behöver certifikat för att få ha hundarna där och du behöver hålla kenneln i gott skick. Licenser, certifikat och försäkringar är viktig poster för att driva detta, utöver att se till att hundarna har det bra och är friska.
Om Zekenes
Zekenes. Vi kan hundbranschen. Hos oss får du all information du behöver för att fatta bra beslut som rör din hund. Vi ger dessutom råd och stöd till er som funderar på att starta företag i hundbranschen. Vill du driva en kennel? Hör av dig till oss. Många av de tips vi ger är också applicerbara på startups i alla branschen. Håll koll på vår kommande bloggsektion, där kommer vi regelbundet att publciera analyserande artiklar ut ett startup-perspektiv.
Skaffa hund
Att skaffa hund är ett stort beslut - i stort sätt på samma nivå som att skaffa barn. Vi här på zekenes finns här för att göra livet för dig som är nybliven hundägare lite lättare.
Våra sponsorer

Stort tack till våra uppmärksamma och stöttande supporterföretag:

www.myslinjen.se

www.ringkontakt.se